FOK! Wat een weer: eerst droog, later regen

Maartse buien, die beduien,
dat de zomer aan komt kruien.

Goodmorning! Afgelopen nacht is het droog gebleven maar helaas komt daar in de loop van de dag verandering in. In de ochtend neemt de bewolking hand over hand toe en in de middag gaat het vanuit het zuiden zo nu en dan regenen, met name in het westen van het land. De avond verloopt dan weer grotendeels droog. 

De maximumtemperaturen lopen uiteen van 8 graden in het noorden tot een graad of 12 in het zuiden. De wind komt voornamelijk uit het zuid- tot zuidoosten en is vrij matig van kracht. Alleen aan de kust kan het vrij krachtig waaien. 

 Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 07:22
Zon onder: 18:22
Zonkracht: 2/ 1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1815 In Groningen wordt de studentensociëteit "Mutua Fides" geopend. Dit is de oudste studentensociëteit van Nederland, de sociëteit behorend bij het Groninger Studenten Corps 'Vindicat atque Polit'.
1881 De Nederlandse koning Willem III kondigt een nieuw Wetboek van Strafrecht af
1904 Keizer Wilhelm II van Duitsland wordt de eerste persoon die een politieke opname maakt met behulp van Thomas Edisons cilinder.
1943 173 mensen komen om in het gedrang om een veiligheidsbunker in te komen in het Bethnal Green metrostation in Londen.
1972  Lancering van Pioneer 10, het eerste ruimtetuig dat langs Jupiter vliegt en als eerste het zonnestelsel zal verlaten.
1991  Rodney King wordt door politiemannen van Los Angeles in elkaar geslagen; hetgeen wordt vastgelegd op een amateurvideo.

Voormalige oost/west-Duitse grensovergang bij Helmstedt-Marienborn (Foto: Blind_Guardian)
Voormalige oost/west-Duitse grensovergang bij Helmstedt-Marienborn (Foto: Blind_Guardian)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!