Cities: Skylines investeert in openbaar vervoer met nieuwe uitbreiding

Cities: Skylines krijgt alweer zijn vierde grote uitbreiding, genaamd Mass Transit. Zoals de naam al verraadt voegt de uitbreiding nieuwe vormen van openbaar vervoer toe, krijgen we een aantal nieuwe scenario's en komen er nieuwe hoedjes voor mascotte Chirpy.

Met de uitbreiding kunnen spelers hun inwoners onder andere vervoeren met zeppelins, veerboten, monorails en kabelbanen. Daarnaast komen er ook de zogenaamde mass transit hubs, waarin inwoners makkelijk kunnen switchen van de ene vorm van openbaar vervoer naar de andere: deze werken ook samen met bijvoorbeeld bussen, treinen en taxis die al eerder in Cities: Skylines te vinden waren. Ook komen er nieuwe scenario's die zich voornamelijk richten in het oplossen van verkeersproblemen en waarin je mag stoeien met de nieuwe vormen van openbaar vervoer.

Een releasedatum en een prijs is nog niet bekend. Cities: Skylines is verkrijgbaar voor de pc, maar Colossal Order heeft ook een Xbox One-versie aangekondigd die in het tweede kwartaal van 2017 gelanceerd wordt.

Cities: Skylines investeert in openbaar vervoer met nieuwe uitbreiding