Horner: "Haaienvinnen hopelijk verbannen uit Formule 1"

Een van de meest opvallende resultaten van de nieuwe regels in de Formule 1 is dat de auto's een groot stuk bodywork op het achterste stuk van de auto hebben geplakt: de zogenaamde haaienvin. De reacties erover zijn in het algemeen weinig positief en Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is er ook niet gelukkig mee.

"De auto's zien er allemaal heel gaaf uit, maar door die haaienvin is het eindresultaat eigenlijk alsnog lelijk", stelt Horner. "Tijdens de laatste vergadering met alle teams hebben we de suggestie neergelegd om ze gewoon weg te laten, want het heeft weinig invloed op de prestatie van de auto. Een groot deel van de teams stemde daar echter tegen. Jammer, want voor het mooie beeld moeten ze gewoon weg."

De haaienvin heeft weliswaar weinig invloed op de prestaties, toch levert het wel een klein voordeeltje op en dus gebruikt ook Red Bull het. Mercedes leek als enige team voor een optie zonder grote haaienvin te kiezen, maar tijdens de eerste testdag in Barcelona kwam het team toch met een - weliswaar ietwat aangepaste - 'vin' het circuit op. 

"Hopelijk lukt het om die dingen voor volgend seizoen te verbannen", vertelt Horner. "De auto's zien er echt gaaf uit, maar het is vreselijk zonde dat wat gaten in de reglementen ervoor gezorgd hebben dat er nu zo'n gedrocht op de wagens zit." 

Ricciardo in de Red Bull op dag één van de tests in Barcelona (Foto: Getty)