Henk Krol had 'niet zijn beste dag'

Henk Krol laat weten dat hij gisteren 'niet zijn beste dag had'. Als reactie op zijn gestuntel in de talkshow van Pauw en Jinek, waarin hij de AOW en de WAO verwarde, laat hij weten dat hij moe was na een lange dag.

Lijsttrekkers Halbe Zijlstra, Emile Roemer en Henk Krol waren gisteravond aanwezig bij de talkshow van Eva Jinek en Jeroen Pauw op NPO1. Henk Krol moest daar onder meer uitleggen hoe de AOW-plannen van de partij betaalbaar kunnen blijven. Het Centraal Plan Bureau raamde de kosten ervan op zo'n 12 miljard, die de partij wil ophalen bij burgers en bedrijven.

In de discussie die daarop volgde sprak de 50Plus-voorman tot twee keer toe over de WAO (arbeidsongeschiktheidsuitkering) waar hij AOW (oudedagsvoorziening) bedoelde. Een opmerkelijke fout, aangezien de AOW hét speerpunt van de 50Plus-campagne is. Alsof Geert Wilders het ineens een debat lang over Pakistanen in plaats van Marokkanen zou hebben, zeg maar.

In een reactie op Radio 1 vanmorgen zei Krol dat hij vermoeid was na een lange dag waarop hij al de nodige kilometers had gereden. "Misschien had ik er niet moeten gaan zitten". Verder zou Krol meestal wel een spiekbriefje bij zich gehad hebben - maar nu dus niet.

Vanaf ongeveer minuut 41 is te beluisteren dat Henk Krol niet alle uitkeringen uit elkaar kan houden.