Premier League darts: Avond vol gelijke spelen

Het is weer donderdagavond en dus is het weer tijd voor de Premier League. De darters strijken neer in Brighton voor alweer de vierde week. Helaas is de Europa League in het voetbal nog altijd niet afgelopen en dus moeten we het weer met livestreams doen in plaats van RTL7. Dat kan de pret echter niet drukken en dus gaan we weer een mooie avond tegemoet.

Dave Chisnall (ENG) - Jelle Klaasen (NED) 3-7
Klaasen begon uitstekend door beide legs met een 180 af te trappen, hoewel hij 'slechts' één van die legs won. De Nederlander werkte zich naar een 4-2 voorsprong en gooide zich met een schitterende 152-finish zelfs naar 5-2. Via 85 pakte hij met 6-2 zijn eerste punt van de Premier League 2017 en nadat Chisnall nog een leg won maakte Klaasen het met dubbel 16 af: 7-3 en zijn eerste zege is binnen. 

Dave Chisnall - Jelle Klaasen (Bron: PDC)
Dave Chisnall - Jelle Klaasen (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED) - Adrian Lewis (ENG) 6-6
Van Gerwen opende het duel met een snaarstrakke elfdarter, maar vier gemiste dubbels gaven Lewis de kans om 1-1 te maken. Jackpot begon uitstekend gas te geven en brak de Nederlander, die met een 116-finish de schade beperkte tot 2-3. Een schitterende maximumfinish van 170 bracht Lewis naar 2-4, waarna beide spelers even op weg leken naar een kans op negendarter. Van Gerwen kwam tot zes perfecte darts en daar bleef het bij, maar hij won de leg wel. De twee bleven elkaar uitstekend partij geven en nadat Van Gerwen op 6-5 de bullseye miste voor een 170-finish zette Lewis via dubbel 12 de eindstand op het bord: 6-6.

Michael van Gerwen - Adrian Lewis (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Adrian Lewis (Bron: PDC)

Gary Anderson (ENG) - James Wade (ENG) 6-6
Wade nam de wedstrijd al vroeg in handen, met name doordat Anderson zijn kansen niet afmaakte. Keer op keer greep Wade de kansen met beide handen aan en met onder meer 100 en 110 als finishes liep hij in no-time uit naar een 1-5 voorsprong. De tweevoudig wereldkampioen begon een stuk beter te gooien en met finishes van 88 en 121 deed hij wat terug, waarna hij via dubbel 20 naar 4-5 ging. Vervolgens kregen we een heuse puddingleg te zien: Wade werd gek op het madhouse - dubbel 1 - en met een 24-darter trok Anderson de stand gelijk. Hij maakte er zelfs 6-5 van, maar Wade kon nog wat eer redden en pakte met 6-6 toch een punt. 

Gary Anderson - James Wade (Bron: PDC)
Gary Anderson - James Wade (Bron: PDC)

Phil Taylor (ENG) - Kim Huybrechts (BEL) 6-6
Huybrechts begon verrassend goed - of Taylor verrassend slecht - en kwam zowaar op een 0-2 voorsprong. Via een 87-finish werkte de Belg zich naar 1-3 en hoewel Taylor er een degelijke leg tussendoor gooide liep de Belg toch door naar 2-4. Met een prachtige 140-finish en niet veel later nog eens 87 hield Huybrechts The Power van zich af: 4-6 en het eerste punt was binnen. Taylor wist echter van geen opgeven en zag de Belg dubbel 8 missen voor de wedstrijd. Op 5-6 kreeg Huybrechts nog eens twee matchdarts, maar ook die gingen mis en Taylor wist er raad mee: 6-6 en dus het derde gelijkspel van de avond.

Phil Taylor - Kim Huybrechts (Bron: PDC)
Phil Taylor - Kim Huybrechts (Bron: PDC) 

Raymond van Barneveld (NED) - Peter Wright (SCO) 6-6
In een wat gezapig begin werden de eerste vier legs eerlijk verdeeld tussen Barney en Snakebite. Ondanks een aantal 180's kwam het duel niet echt tot leven en niet veel later viel de 4-4 van het bord te lezen. Plotseling liep Wright uit naar 4-6, maar dat schudde Van Barneveld dan toch nog even wakker. Met onder meer twee 180's op rij kwam hij op 5-6 en een schitterende 140-finish bracht voor de vierde wedstrijd op rij de 6-6 eindstand op het scorebord.

Raymond van Barneveld - Peter Wright (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Peter Wright (Bron: PDC)