Standbeeld van Kanye West als Jezus onthuld

Een levensgroot standbeeld van Kanye West als de gekruisigde Jezus staat sinds woensdag op de Hollywood Boulevard. Het standbeeld van de rapper staat voor het Dolby Theatre waar zondag de Oscars worden uitgereikt.

Volgens Daily News is de maker van het beeld een anonieme kunstenaar die onder de naam Plastic Jesus werkt. Het gouden beeld van Kanye draagt kettingen, Yeezy sneakers en een doornenkroon. Onderaan het standbeeld valt te lezen "Vals Idool".

De kunstenaar laat in een verklaring weten dat hij geïnspireerd is door de verwachtingen die we maken van onze idolen en daarbij vergeten dat ze gewoon mensen blijven, met al hun gebreken. "En als die idolen falen in het waarmaken van onze verwachtingen dan worden ze gekruisigd", aldus Plastic Jesus die als voorbeeld noemt de aandacht voor de ziekenhuisopname van West in november vanwege uitputting en paranoia. "We moeten ons realiseren dat onze idolen ook maar mensen zijn die fouten maken", vervolgt de artiest.

Na de dood van acteur Philip Seymour Hoffman in 2014 aan een overdosis maakte de kritische kunstenaar twee levensgrote Oscarbeelden, een op z'n knieën die cocaïne snuift en de ander met een naald heroïne in de arm.