Feyenoord - PSV live in virtual reality te zien

De eredivisiekraker tussen Feyenoord en PSV zal zondag live in virtual reality te volgen zijn. Dat heeft zender Fox Sports bekendgemaakt. Via het eigen Fox Sports 7 en via een livestream op Twitch kunnen liefhebbers de wedstrijd in VR volgen. In het TV-programma Dit was het weekend worden eveneens beelden getoond.

Computersystemen houden de livebeelden van de topper bij via datacamera's en met behulp van camerabeelden uit verschillende standpunten kan de computer dan bepalen waar de bal en de spelers zich bevinden. Via een systeem van Beyond Sports worden de beelden vervolgens getoond in een kwaliteit die wat doet denken aan het computerspelletje FIFA 2006. ChyronHego uit de VS levert de grafische technologie hiervoor. Op deze manier is de wedstrijd vanuit elke denkbare hoek te volgen, ook als er geen camera staat. 

Clubs gebruiken een dergelijk systeem met virtual reality al langer om wedstrijden achteraf te analyseren, maar zondag zal het voor het eerst live aan het grote publiek getoond worden. In deze video is te zien hoe het er achter de schermen ongeveer aan toe gaat, inclusief VR-cameramensen.