CL: Bayern walst over Arsenal heen

Het lijkt Arsenal weer niet gegeven om ver te komen in de Champions League. The Gunners stuitten net als in drie van de vier afgelopen jaren op Bayern München dat in het eerste duel in de achtste finales een flinke maat te groot bleek voor de club uit Londen: 5-1.

De Nederlandse inbreng op het veld kwam van Arjen Robben die zich in de beginfase van het duel al liet gelden door al na elf minuten de bal prachtig binnen te krullen en Bayern op 1-0 te zetten. De Duitse recordkampioen drukte daarna door, maar bracht dit verschil niet op de borden.

In plaats daarvan stond het na een half uur spelen 1-1. Robert Lewandowski raakte Laurent Koscielny, waarna een strafschop volgde. Alexis Sánchez miste tegenover Manuel Neuer de strafschop en de eerste rebound, maar driemaal was wel scheepsrecht voor Arsenal. De Londense formatie kreeg nieuwe hoop en was via Xhaka en Mesut Özil zelfs nog dicht bij een voorsprong.

Na rust viel bij Arsenal aanvoerder Laurant Koncielny uit, waarna de ploeg ontregeld was. Bayern gaf gas en tussen de 53e en 63e minuut vielen er maar liefst drie treffers. Arsenal werd compleet overlopen en had nauwelijks balbezit. Lewandowksi kopte een voorzet raak en Thiago Alcantara vond maar liefst tweemaal het net. Vlak voor tijd maakte de net ingevallen Thomas Müller er ook nog 5-1 van voor de thuisclub die hierdoor dichtbij de volgende ronde is.