9-jarige aangereden door scooter

Maandagmiddag is in Alkmaar de 9-jarige Youri bewust door een scooterrijder van zijn fiets gereden. De zoon van Miranda Buck-Krijger was rond 3 uur 's middags onderweg van school naar huis toen hij, volgens een getuige, opzettelijk van achteren werd aangereden toen hij van het fietspad de rotonde over wilde steken.

"Hij heeft er gelukkig niets aan overgehouden. Het is vooral de schrik", vertelt Miranda aan NH. "Hij is niet gewond geraakt, hij is keeper en weet daardoor gelukkig goed hoe hij moet vallen." Maar een 9-jarige gaat zoiets natuurlijk niet in de koude kleren zitten. "Hij wil niet alleen naar school en wil ook worden opgehaald vanmiddag. Hij is jarig vandaag, dus dat leidt gelukkig wat af", aldus Miranda.

Volgens getuigen gaat het om een oudere man op een rode scooter. Miranda zoekt meer getuigen maar laat weten aangifte te gaan doen, zeker nu het bekend is dat het geen ongeluk was maar opzet. Mensen die eventueel iets gezien hebben wordt verzocht contact op te nemen met de Familie Buck.