Grote winter-update Battlefield 1 herintroduceert XP Ribbons

De aankomende winter-update voor Battlefield 1 bevat een aantal noemenswaardige vernieuwingen. Zo brengt de update een nieuwe manier om XP te vergaren, met de welbekende Ribbons die verdiend kunnen worden met in-game prestaties. Daarnaast worden de level-caps van alle classes verhoogd en zijn er aanpassingen op het gebied van gameplay en graphics.

In de winter-update vinden we allereerst de terugkeer van het ribbon-systeem dat we kennen uit eerdere Battlefield-games: lintjes die je kunt verdienen met wapenfeiten tijdens het spelen, die XP opleveren. Op het weblog van Battlefield is te lezen dat iedere Ribbon je sowieso 300XP oplevert, en dat de Ribbons gericht zijn op de bevordering van teamspel en 'PTFO', oftewel zorgen dat spelers zich bezighouden met de objective.

Verder worden voor alle classes de level-caps verhoogd naar 50. Dat is nogal een stap vergeleken met het maximum level van 10 dat momenteel nog geldt. Een veelgehoorde klacht onder fanatieke spelers sinds de release van Battlefield 1 is dat de level-caps veel te laag waren. Ook brengt de winter-update de mogelijkheid om na iedere ronde te stemmen op de volgende map, hoewel deze keuze zich beperkt tot twee mogelijke maps die willekeurig voorgeschoteld worden.

De nieuwe update die we zeer spoedig mogen verwachten wordt uitgebracht in de aanloop naar de eerste echte uitbreiding van Battlefield 1, genaamd They Shall Not Pass, die volgende maand uit moet komen. They Shall Not Pass bevat gloednieuwe maps, nieuwe wapens en The French Army als nieuwe speelbare faction. De uitbreiding is gebaseerd op de slag om Verdun in 1916, een van de bloedigste veldslagen uit de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Ontwikkelaar EA/DICE liet in december al wat conceptmateriaal zien om een idee te geven wat voor setting we mogen verwachten in de uitbreiding.