Toornstra: "Alleen Ajax kan ons nog afstoppen"

Feyenoord heeft zaterdagavond 2-0 gewonnen van FC Groningen. Jens Toornstra was met twee doelpunten de man van de wedstrijd.

Feyenoord blijft winnen en is nu al tien duels ongeslagen. Het is maar de vraag of de ploeg van Giovanni van Bronckhorst nog te stoppen is: "Als je het me nu vraagt dan denk ik van niet. Ik denk dat we tegen FC Groningen heel goed hebben gespeeld. Daarnaast controleerden we de wedstrijd. De laatste weken herhalen we het al: er heerst een soort rust in het elftal", zegt Jens Toornstra in gesprek met Goal na de wedstrijd tegen FC Groningen.

De middenvelder begon tegen FC Twente nog op de bank, maar kreeg afgelopen speelronde de voorkeur boven aanvoerder Dirk Kuyt. De Man of the match is alert voor de wedstrijden die nog komen gaan: "Er ligt altijd gevaar op de loer, maar als je nu naar de stand kijkt dan denk ik dat alleen Ajax ons nog kan afstoppen. Zij staan het dichtst bij ons. We kijken vooral naar onszelf iedere week en dat gaan we volgende week weer doen."

Tijdens de kwalificatiewedstrijd van het EK tegen Frankrijk zat Toornstra bij de selectie: "Daarna ben ik niet meer gebeld, maar ik ben daar ook niet mee bezig. Ik weet niet of ik na zo’n wedstrijd een belletje mag verwachten. Dat moet je aan de bondscoach vragen. Ik weet niet hoe hij daar over denkt en naar kijkt. Dat ik vandaag twee keer heb gescoord, zal zeker meehelpen."