WhatsApp zet tweestapsverificatie aan

Chatapp WhatsApp heeft de beveiliging van de app weer wat verder uitgebreid. Sommige gebruikers kunnen er vanaf nu voor kiezen om tweestapsverificatie aan te zetten. De functie wordt de komende tijd voor alle gebruikers mogelijk gemaakt.

Met die optie moeten gebruikers een zelfgekozen zescijferige code invoeren als ze hun telefoonnummer verifiëren om zo weer toegang te krijgen tot hun oude account en back-ups. Het verifiëren van een telefoonnummer gebeurt bijvoorbeeld als gebruikers een nieuwe telefoon in gebruik nemen. Wordt de zelfgekozen code niet ingevoerd op een nieuwe telefoon dan kun je je oude WhatsApp-account zeven dagen niet in.

Om de code te helpen onthouden vraagt WhatsApp je met enige regelmaat om de code door te geven. Ook is het mogelijk om een e-mailadres in te stellen waar een resetcode naartoe kan worden gestuurd als je de zelfgekozen code toch niet meer weet.

WhatsApp testte de nieuwe beveiligingsfunctie al geruime tijd. Sinds november stond tweestapsverificatie al aan in de betaversies.

WhatsApp zet tweestapsverificatie aan
WhatsApp zet tweestapsverificatie aan (Foto: BuzzT)