Bendsneyder snelste tijdens door weersomstandigheden geplaagde testdag Valencia

Woensdagochtend zijn enkele Moto2 en Moto3-teams in Valencia begonnen aan een tweedaagse privétest. Nederlander Bo Bendsneyder wist na de eerste testdag aan kop te eindigen.

De omstandigheden woensdag waren verre van ideaal; lage temperaturen en een harde wind met zo nu en dan stevige windstoten zorgden voor meerdere crashes en weinig actie op het circuit. De Fransman Jules Danilo was de eerste die het in de ochtend aandurfde de baan op te gaan. Helaas werd de Moto3-coureur al snel slachtoffer van een harde windstoot waardoor hij crashte.

Gedurende de dag verbeterden de omstandighanden en reden steeds meer coureurs het circuit op. Een groot gedeelte van de rijders ging echter zonder transponder naar buiten waardoor er uiteindelijk slechts twaalf (acht Moto3 en vier Moto2-coureurs) een tijd achter hun naam noteerden. Van de Moto3-coureurs die reden met transponder bleek Bo Bendsneyder oppermachtig met een tijd van 1’41.073. De Rotterdammer liet teamgenoot Antonelli (1’41.889) en Di Giannantonio (1’42.564) met gemak achter zich.

In de Moto2-klasse reden er slechts vier coureurs hun ronden met een transponder. Van het viertal wist Portugees Miguel Oliveira de snelste tijd neer te zetten (1’37.162), gevolgd door Fabio Quartararo (1’37.281). Testrijder voor KTM Ricky Cardús moest het met een tijd van 1’37.832 afleggen tegen Marcel Schrötter, die een tijd op de klok zette van 1’37.430. Moto2-debutant Quartararo wist overigens wel de meeste ronden achter zijn naam te zetten. Hij reed er maar liefst 82 op het Ricardo Tormo circuit.

Vandaag is de tweede en afsluitende testdag in Valencia.