Van Gerwen: "Taylor had eerder moeten stoppen"

Darter Phil Taylor gaf onlangs aan dat dit toch echt zijn laatste jaar als prof wordt, met het WK 2018 - dat vanaf december gespeeld wordt - als zijn laatste toernooi. De 56-jarige zestienvoudig wereldkampioen is daar volgens Michael van Gerwen echter wel een beetje laat mee.

"Dit keer geloof ik hem wel", aldus de Nederlandse wereldkampioen, doelend op de talloze andere keren dat Taylor min of meer zijn afscheid aankondigde. "Hij wordt gewoon te oud en de focus om te winnen heeft hij niet meer. Twee jaar geleden zou hij al stoppen, maar dat deed hij niet. Dat had hij gewoon moeten doen", vindt MVG

De Brabander ziet wel een echte 'winnaar' in Taylor, niet onterecht getuige het feit dat hij vele jaren alles domineerde. "Een beetje als ik", klinkt het zelfverzekerd. "Ik snap dan ook dat het moeilijk is om ermee te stoppen. Ik heb ook al gezegd dat ik stop als ik veertig ben, maar je kunt de toekomst niet voorspellen...er kunnen zoveel rare dingen gebeuren. Ik wil wel eindigen met een grote overwinning, dat weet ik wel", zegt Van Gerwen. 

Records wil hij tot die tijd in elk geval nog wel breken. "Ik streef naar perfectie en daarom besef ik niet altijd dat ik met iets speciaals bezig ben. Al speel ik een spelletje Monopoly, ik wil alles winnen, dat is gewoon hoe ik ben. Records breken is ook altijd lekker, dus daar ben ik nog niet klaar mee."