Wawrinka moet WTT Rotterdam laten schieten door knieblessure

Het traditionele afmelden is begonnen. Stanislas Wawrinka moet zich vanwege een knieblessure terugtrekken voor het World Tennis Tournament, dat komende maandag in Rotterdam begint. De Zwitserse nummer drie van de wereld en de eerste op de plaatsingslijst moet op doktersadvies rust houden.

De afzegging van Wawrinka is een gevolg van de knieblessure die hij tijdens de Australian Open opliep. "Stan belde me vanmiddag om het slechte nieuws mee te delen. Een test vandaag wees uit dat hij door zijn knie geen wedstrijden kan spelen. Het advies kwam als een volslagen en vervelende verrassing. Niet alleen voor ons, maar ook voor hem", aldus een teleurgestelde toernooidirecteur Richard Krajicek. 

Door de afzegging van Wawrinka is Rafael Nadal nu de lijstaanvoerder in Rotterdam. Mede dankzij zijn finaleplaats op de Australian Open staat hij nu op de zesde plaats op de wereldranglijst. Hij staat voor Marin Cilic en Dominic Thiem, die ook zullen afreizen naar Rotterdam voor het ATP-500 toernooi.

Benoit Paire, nummer 43 van de wereld neemt als eerste reserve de vrijgevallen plaats van Wawrinka in. De 27-jarige Fransman, begin vorig jaar nog achttiende op de ranglijst, speelt voor de vierde keer in Rotterdam. In 2011 haalde hij de tweede ronde.