Rosberg had liever Alonso als vervanger gezien

Valtteri Bottas zal dit jaar voor het eerst bij een echt topteam in de Formule 1 rijden. De Fin verving Nico Rosberg bij Mercedes, nadat de Duitser enkele dagen na zijn wereldtitel zijn afscheid aankondigde. Rosberg had echter het liefst iemand anders in 'zijn' stoeltje zien zitten.

"Ik ben nu Formule 1-fan en geen Formule 1-coureur meer en dus wordt het makkelijker om op bepaalde vragen antwoord te geven", zegt hij in gesprek met het Spaanse Marca"Iedereen riep om Alonso naar Mercedes te halen en dat wilde ik ook. Alonso naast Lewis Hamilton zou behoorlijk vuurwerk opleveren", voorspelt de Duitser.

"Als fan zou dat prachtig zijn, maar voor het team zou het natuurlijk totaal niet werken. Wat ze nu hebben is een veel betere oplossing. Ik heb al laten zien dat Hamilton te verslaan is en Bottas is ook snel. Sterker nog, ik denk dat hij in Australië op poleposition staat", doet Rosberg een gewaagde voorspelling. 

Hamilton en Alonso waren in 2007, het debuutjaar van de Brit, al teamgenoten bij McLaren. Echt lekker ging het onderling nooit, ze botsten onderling vaak en na het seizoen vertrok Alonso om weer voor Renault te gaan rijden.