Horner: "Wegkapen Verstappen onder neus Mercedes was fantastische move"

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is uiteraard maar wat blij met de keuze om Max Verstappen vorig seizoen vroegtijdig over te hevelen van Toro Rosso naar zijn team. Het was echter niet de eerste goede keuze van de Red Bull-stal, die Verstappen in 2014 al vast wisten te leggen. Ook Mercedes zat in 2014 op het supertalent te azen, maar ze konden hem nog geen racestoeltje aanbieden, wat Red Bull bij Toro Rosso in 2015 wél kon.

"Ik neem mijn petje af voor Helmut Marko, die heel erg hard aan het pushen is geweest om Verstappen destijds een juniorcontract te laten tekenen", aldus Horner tegenover RACER"Het was een fantastische zet om hem onder de neus van Mercedes weg te kapen. Mensen verklaarden ons voor gek toen we hem op 16-jarige leeftijd al in een F1-auto lieten rijden, maar wat hij in zijn eerste jaar liet zien was natuurlijk al ontzettend goed", spreekt Horner over Verstappen's seizoen bij Toro Rosso.

"Daar heeft hij in jaar twee alleen maar op voortgebouwd en de timing voor de overstap naar Red Bull was perfect. Hij is ongelooflijk goed in zijn nieuwe rol gegroeid en gedurende het jaar zag je dat hij alsmaar sterker en sterker en sterker werd." Dat het een risicootje was om Verstappen na de Grand Prix van Rusland in de Red Bull te zetten had ook Horner wel door. "Natuurlijk was er een risico aan verbonden en er was heel erg veel kritiek op, maar uiteindelijk is Red Bull anders dan andere teams. Wij hebben vier auto's, alle coureurs staan bij Red Bull onder contract en als we willen kunnen we ze zo vaak we willen van auto laten wisselen."

Verstappen liet in elk geval zien dat het een goede keuze was, door de Grand Prix van Spanje - zijn Red Bull-debuut - te winnen en meerdere malen het podium te bereiken. "Waarom zou je met onze mogelijkheden niet je beste rijders in het eerste team zetten? De prestaties van Max lieten natuurlijk alleen maar zien dat het absoluut de juiste beslissing was."