PSV weigert mee te werken aan 'opstuwen transferprijzen'

PSV zag vorige maand twee aanvallers vertrekken, maar een vervanger werd niet gehaald. De club weigerde mee te doen aan het 'opstuwen' van de transferprijzen.

Die term gebruikt algemeen directeur Toon Gerbrands in De Telegraaf. "Je ziet dat de prijzen enorm worden opgestuwd door de ontwikkelingen in Engeland en China." PSV liet Florian Jozefzoon en Luciano Narsingh weggaan en de club had interesse in toptalent Hirving Lozano. Zijn club Pachuca vroeg een te hoge transfersom.

"Waar je vroeger in landen als Mexico zaken kon doen voor vier à vijf miljoen euro zijn de prijzen nu richting tien à twaalf miljoen aan het gaan. Daar beginnen wij niet aan", aldus Gerbrands. "Dat is niet ons businessmodel. Wij kopen spelers aan voor bedragen tussen de vier tot zeven miljoen euro en hopen ze verder te ontwikkelen en voor een hoger bedrag te verkopen. Hoger kunnen we niet gaan."

PSV hoopt in de toekomst meer winst te boeken door het verkopen van eigen jeugdspelers. Want er zitten twee kanten aan het verhaal, zo zegt de directeur. "Door de ontwikkelingen in de markt wordt het duurder om spelers aan te trekken, maar je kunt zelf je spelers ook voor een hoger bedrag verkopen."