Wijnaldum bezorgt Liverpool punt tegen Chelsea

Liverpool heeft de schade tegen koploper Chelsea beperkt kunnen houden. Georginio Wijnaldum zorgde met het hoofd voor de gelijkmaker. Het werd 1-1.

Liverpool had drie thuiswedstrijden op rij verloren en begon met veel balbezit, terwijl Chelsea inzakte tot achter de middellijn. Toch kon de thuisploeg in de eerste helft niet tot veel kansen komen. De enige mogelijkheid voor The Reds was een schot van Wijnaldum in de tiende minuut. Courtois kon de harde poging pareren.

In de 24e minuut kreeg Chelsea een vrije trap na een overtreding van Lallana op Hazard. Willian ging achter de bal staan, terwijl Mignolet nog bezig was met de muur. Daar profiteerde David Luiz van. De verdediger nam de bal snel en zette Chelsea op 0-1. Daarmee luisterde de Braziliaan zijn honderdste wedstrijd in de Premier League wat verder op.

Liverpool was aangeslagen na de tegengoal en het werd stil op Anfield. De ploeg van Klopp werd steeds slordiger en moest tot de tweede helft wachten op een nieuwe kans. Die kreeg Firmino, en niet zomaar eentje. In vrijstaande positie schoot hij hoog over bij Courtois.

Aan de andere kant raakte Moses de paal na een hakje van Costa, maar de goal viel aan de andere kant uit het niets. Wijnaldum was in de 57e minuut attent door binnen te koppen toen de bal voor de goal kwam, 1-1. Het was de derde competitiegoal van de Nederlander dit seizoen.

Chelsea leek alsnog te gaan winnen toen Costa een penalty kreeg na een overtreding van Matip. De spits ging zelf achter de bal staan, maar zag Mignolet richting de goede hoek duiken. Daardoor werd het een puntendeling. Daarmee loopt Chelsea nog verder weg aan kop van de Premier League, omdat ook Arsenal verloor en Tottenham Hotspur gelijkspeelde.