Codemasters komt met DiRT 4

Codemasters heeft zojuist een nieuw deel in de DiRT-franchise aangekondigd. Na een realistisch uitstapje met DiRT Rally vorig jaar, heet de volgende game gewoon ouderwets DiRT 4.

Het impliceert dat de nieuwe iteratie meer gemeen heeft met de eerste drie games van de franchise, maar de blogpost vertelt ons dat er getracht wordt een combinatie te vinden tussen de spanning en het realisme van DiRT Rally en de sensatie en het plezier van DiRT 2 en DiRT 3.

DiRT 4 zal een mode genaamd 'Your Stage' bevatten, waarin je met een druk op de knop je eigen rallystage kan maken. Je kiest de locatie, maakt een route en de game maakt een compleet unieke stage voor je. Uiteraard komt dit ook met de optie om je routes te delen met vrienden, die je vervolgens ook uit kunt dagen.

DiRT 4 bevat buiten het rallyrijden ook de officiële licentie voor het FIA World Rallycross Championship, en er kan geracet worden met buggies en trucks. Ook de Joyride-mode, vergelijkbaar met Gymkhana, komt terug in DiRT 4. Met de aankondiging komt ook een korte en grotendeels nietszeggende teaser.

DiRT 4 staat gepland voor juni van dit jaar en komt uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC.