Racetalent Verschoor (16) begint sterk aan derde weekeinde

Racetalent Richard Verschoor is in Nieuw-Zeeland uitstekend begonnen aan het derde weekeinde van de Toyota Racing Series. De 16-jarige Red Bull-junior zette op Hampton Downs de tweede en vijfde tijd neer in de eerste twee vrije trainingen. 

Na de eerste twee weekeinden, met in totaal zes races, gaat Verschoor al ruimschoots aan de leiding in het kampioenschap. Ook donderdag was hij gelijk weer op snelheid. "Het ging lekker ja. Het is geweldig als je zo begint met een tweede plek in de eerste sessie, dat had ik niet verwacht", sprak hij na afloop. "Je kunt het circuit goed leren, je kunt prima werken aan de afstelling en het haalt gelijk de druk weg. Het is een leuke baan met veel hoogteverschillen en hairpins, daar houd ik wel van", aldus de jonge Nederlander.

Vrijdag staan vanaf 23.00 uur Nederlandse tijd de kwalificaties op het programma, met om 03.10 uur 's nachts de eerste race. Zaterdagavond is om 23.00 de start van de tweede race, ruim vier uur later gevolgd door de derde en laatste wedstrijd van het weekeinde.