Piraten gezocht!

Nieuwe politieke partijen die mee willen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen moeten ondersteuningsverklaringen inleveren. Dit is nodig als de partij voor de eerste keer deelneemt, de vorige keer geen zetel haalde of deelneemt met een blanco lijst. Deze ondersteuningsverklaring is nodig om aan te tonen dat de partij voldoende draagvlak heeft in de samenleving. Voor de Tweede Kamerverkiezingen moeten 580 ondersteuningsverklaringen ingeleverd worden.

Deze verklaring is geen stemverklaring. De ondersteuner is vrij om te stemmen op de partij die hij of zij wil. Wel mag je maar 1 ondersteuningsverklaring afgeven en deze is niet meer in te trekken.

De Piratenpartij Nederland wil 15 maart a.s. graag meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Helaas hebben ze nog te weinig ondersteuningsverklaringen. Mocht je ze willen ondersteunen met zo'n verklaring dan is dat niet zo lastig.

Print het formulier dat op de website staat. Ga daarmee deze week naar het gemeentehuis van de gemeente waar je ingeschreven staat en teken daar, onder het toeziend oog van de juiste ambtenaar dat formulier. Neem wel een ID-bewijs mee. De ambtenaar zet er nog een stempel op en maakt een kopie van het formulier en je ID-bewijs en geeft het daarna aan je terug. Je kunt het daarna mailen of via snailmail opsturen naar de piratenpartij. Deadline voor het tekenen is a.s. vrijdagavond en zondagavond moet het formulier bij de Piratenpartij binnen zijn. Mocht je het formulier via de post op willen sturen dan moet je dus wel heel erg snel zijn.

Procedure ondersteuningsverklaring piratenpartij
Procedure ondersteuningsverklaring piratenpartij