Inauguratie Trump bestbekeken online-event ooit

Het record van meeste bezoekers van een inauguratie heeft Donald Trump niet behaald, maar hij heeft alsnog een record te pakken. Nog nooit werd een evenement zo veel via internet bekeken. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf Akamai, dat zorg droeg voor het transporteren van de beelden naar gebruikers, dinsdag bekendgemaakt.

Om 12.04 uur lokale tijd, toen Trump aan zijn rede begon, werd 8,7 terabit per seconde aan data verstuurd. Tijdens het afleggen van de presidentiële eed door Trump lag dit nog op 7,9 terabit per seconde. Op het hoogtepunt werd de inauguratie door 4,6 miljoen onlinekijkers tegelijk bekeken.

De Trump inauguratie behaalde op televisie, na Ronald Reagan en de eerste inauguratie van Barack Obama, de derde plaats van bestbekeken inauguraties.

De inauguratie scoorde hoger dan de vorige datapiek van 7,5 terabit per seconde die tijdens de verkiezingsavond op 8 november door Akamai werd geregistreerd. De finale van het EK voetbal haalde vorig jaar een piek van 7,3 terabit per seconde en 3,3 miljoen gelijktijdige kijkers.

Streamingrecord voor inauguratie Trump
Streamingrecord voor inauguratie Trump (Foto: BuzzT)