FOK! Wat een weer: winters

Morgen!

Gisteren hebben we op veel plekken een lekker zonnetje gehad. De afgelopen avond en nacht zijn er in het noorden en oosten wolkenvelden ontstaan en lokaal kan er ook (dichte) mist ontstaan zijn.

Vandaag neemt de bewolking vanuit het noorden toe en in het zuiden is er kans op hardnekkige mist. Vanmiddag heb je in het noorden kans op wat lichte winterse neerslag, hierdoor zou het daar ook glad kunnen worden, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Aan de kust loopt de thermometer op +1, dieper landinwaarts komt hij niet hoger dan -2. De wind is zuidelijk en is zwak tot matig.

De komende dagen hebben we koud winterweer in het zuiden en dooi in het noorden. De kans op neerslag is daarbij klein.

Ik wens jullie een fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:38
Zon onder: 17:01
Zonkracht: 1 / 1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
532 Nika-oproer in Constantinopel: Keizer Justinianus I geeft opdracht om de opstand in de hoofdstad te onderdrukken. Hij laat het Hippodroom afsluiten en onder bevel van generaal Belisarius worden ongeveer 30.000 burgers afgeslacht.
1903 Guglielmo Marconi brengt een radioverbinding tot stand tussen de Verenigde Staten en Engeland. Het was een bericht in morse van president Theodore Roosevelt aan de Engelse koning Edward VII.
1963 De twaalfde Elfstedentocht wordt verreden onder barre omstandigheden. Reinier Paping wint.
1977 Ontdekking van de bacterie die de legionairsziekte veroorzaakt.
1990 De FBI betrapt de burgemeester van Washington, Marion Barry, op heterdaad bij het gebruiken van cocaïne.

Herten in een bos
Herten in een bos (Foto: Disbatch)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!