Tele2 gaat klanten zonder 4g blokkeren

Tele2 gaat klanten zonder 4g-toestel blokkeren. Het gaat daarbij om nieuwe klanten en klanten die na 1 februari hun contract verlengen. Gebeld worden en SMS ontvangen werkt dan nog wel, zelf bellen, SMS'en of internetten niet meer.

De blokkade wordt opgeheven als een 4g-toestel gebruikt gaat worden. Tele2 ziet de blokkade niet als reden om het abonnement kosteloos op te zeggen, bij opzegging van een 2-jarig contract zullen de resterende maanden in rekening worden gebracht. Volgens Tweakers.net gaat de provider bij het afsluiten van abonnementen duidelijk melden dat klanten moeten beschikken over een toestel met 4g. Vrijwel alle mid-range en high-end smartphones van de afgelopen jaren beschikken over 4g-ondersteuning.

Tele2 wil op deze manier de kosten verlagen. Zonder 4g komt de klant op het 2g of 3g-netwerk van T-mobile en dat kost Tele2 meer dan als klanten gebruik maken van het 4g-netwerk van Tele2. Op een speciale pagina over de blokkade kun je zien welke toestellen wel en welke niet geschikt zijn voor 4g