Golden State Warriors blameren zich in NBA

In de NBA stonden afgelopen nacht acht wedstrijden op het programma. Het meeste spektakel werd geleverd in Oakland, waar de Golden State Warriors de Memphis Grizzlies op bezoek kregen.

De wedstrijd tussen de koploper in de NBA en subtopper uit Memphis kende een bijzonder scoreverloop. De Warriors openden de score met een dunk van Kevin Durant en de ploeg bleef ruim 47 minuten aan de goede kant van de score. Pas acht seconden voor tijd wist Mike Conley met een jump shot de stand weer gelijk te trekken op 111-111 en een verlenging af te dwingen.

Aan die gelijkmaker ging een flinke inhaalslag vooraf. De Warriors wonnen het eerste kwart met 34-27 en gingen rusten met een 67-55 voorsprong. In het derde kwart scoorden de Warriors vrolijk door. Curry maakte in het kwart 17 punten en de voorsprong bedroeg op een gegeven moment 24 punten.

In het vierde kwart waren de rollen echter volledig omgedraaid. De reserves van Golden State kwamen nauwelijks tot scoren en de Grizzlies kwamen in rap tempo terug. Ook de terugkeer van Curry, Durant en Thompson in het veld kon het tij niet keren. De Warriors kwamen niet verder dan 13 punten in het laatste kwart en de fans in de Oracle Arena zagen met afgrijzen hoe de Grizzlies gelijk maakten. Een laatste poging van Curry om de overwinning binnen te slepen faalde.

In de verlenging schoot Memphis zeven op acht en maakte twee vrije worpen. Golden State miste vijf driepuntspogingen en moest met gebogen hoofd en een 119-128 nederlaag de kleedkamer opzoeken.

Voor Memphis was het een zeer welkome overwinning. Sinds de terugkeer van Mike Conley speelt de ploeg erg wisselvallig. De Grizzlies zijn afgezakt naar de zesde plek in de Western Conference. Mike Conley was met 27 punten en 12 assists de architect van de comeback. Ook veteraan Zach Randolph kwam tot 27 punten. Tony Allen, verdedigend specialist, wist zijn tegenstander zes maal de bal te ontfutselen.

Voor Golden State heeft de nederlaag niet veel gevolgen. De ploeg blijft aan de leiding in de Western Conference. Wat wel zorgen moet baren is de manier waarop de ploeg ineenstortte toen het spannend werd én het feit dat de ploeg alle wedstrijden dit jaar tegen de Cavaliers, Spurs, Rockets en Grizzlies heeft verloren.

Stephen Curry was met 40 punten topscorer bij de Warriors. Durant en Thompson noteerden 17 en 27, maar de twee scherspscutter kwamen samen niet verder dan twee op elf driepunters.

Highlights van de Warriors tegen de Grizzlies (Bron: YouTube)

De regerend NBA kampioen, de Cleveland Cavaliers moest op bezoek bij de Brooklyn Nets. Kyrie Irving en Kevin Love keerden terug na een aantal wedstrijden gemist te hebben. De wedstrijd ging één kwart gelijk op, maar de verwachte overwinning van Cleveland kwam nooit in gevaar, 108-116. LeBron James noteerde 36 punten. Mensen die zich afvroegen of Irving nog last had van zijn achillespees hebben hun antwoord. De point guard kwam tot 32 punten.

De Houston Rockets wonnen een dag na de spectaculaire zege op de Oklahoma City Thunder ook van de Orlando Magic, 93-100. James Harden speelde een voor zijn doen matige wedstrijd. Hij miste 10 van zijn 15 schoten en leed zes keer onnodig balverlies. Eric Gordon had zijn vizier ook niet op scherp staan, hij miste liefst dertien van zijn zestien driepuntspogingen. De Magic waren echter niet bij machte gebruik te maken van de off-night van hun tegenstander.

Fans van de Los Angeles Clippers kunnen opgelucht adem halen. Chris Paul keerde terug van een hamstringblessure en leidde zijn ploeg met 14 punten en 12 assists naar een overwinning op de Sacramento Kings, 98-106. Austin Rivers schoof op van de point guard positie naar de plek van Blake Griffin en bleek ook als forward uit de voeten te kunnen. De zoon van coach Doc Rivers maakte 24 punten.

De New York Knicks namen wraak voor een nederlaag twee dagen geleden tegen de Milwaukee Bucks. In Milwaukee werd het 111-116. Bij de Knicks keerde Kristaps ‘the unicorn’ Porzingis terug na drie gemiste wedstrijden. De Letse reus was goed voor 24 punten. Carmelo Anthony noteerde 26 punten en 10 assists. Anthony maakte ook de driepunter die New York met twee minute te spelen op voorsprong bracht. New York maakte de laatste acht punten van de wedstrijden en hielden de Bucks de laatste twee minuten van scoren af.