Manor Racing onder curatele

Het moederbedrijf van Manor Racing, Just Racing Services Ltd. is onder curatele geplaatst door een Britse rechter. Op dit moment neemt het Engelse bedrijf FRP Advisory LLP de financiën van JRSL waar. Hiermee is deelname van Manor aan het Formule 1 seizoen 2017 aan een zijden draadje komen te hangen.

De toezichthouder namens FRP Advisory, Geoff Rowley heeft over de situatie bij Manor het volgende verklaard: "Gedurende de afgelopen maanden heeft de top van het managementteam onvermoeibaar gewerkt om nieuwe investeerders binnen te halen en zodoende de toekomst van het team op lange termijn veilig te stellen. Helaas is dat niet gelukt in de periode die daarvoor beschikbaar was. Om die reden was er geen andere optie dan om JRSL onder curatele te plaatsen." Over de toekomst van Manor is Rowley niet echt positief: "We bekijken nu de mogelijkheden. Het seizoen 2017 begint op 26 maart in Melbourne en de deelname van het team aan deze race zal afhangen van het administratieve proces en onderhandelingen met geïnteresseerde partijen, maar deze mogelijkheden zijn beperkt."

Volgens Rowley hebben de ruim 200 medewerkers van Manor hun salarissen tot en met december gewoon uitbetaald gekregen. De toekomst van de medewerkers is afhankelijk van wat er de komende maanden met het moederbedrijf van Manor gaat gebeuren.