Razer laptop heeft 3 UHD (4K) schermen

Het is nog in de conceptfase, maar Razer presenteerde Project Valerie op CES 2017: een laptop met drie 4K-schermen. De twee schermen aan de zijkant schuiven erbij met een druk op de knop. We hebben het dus over 11520 x 2160 pixels voor je snufferd.

Project Valerie is gebaseerd op de Razer Blade Pro met een 17” 4K-scherm. De Blade Pro kost op zich al iets meer dan €3500,- en heeft aan één GTX 1080 genoeg. Hoeveel en welke grafische kaarten Project Valerie moet verstouwen is nog onduidelijk. Het testmodel presteert het in ieder geval om met slechts één GTX 1080 Battlefield 1 op ultrasettings te draaien op alle drie 4K-schermen. Uiteraard heeft het mechanische toetsenbord RGB-kleuren erin verwerkt. De schermen zelf hebben ook kleuren aan de onderkant die extra sfeer aan de game geven door met het kleurenpalet mee te gaan. Razer verwacht dat Valerie in de uiteindelijke vorm ongeveer zes kilo weegt. Er is niets gezegd over de adapter (of adapters) die Valerie nodig heeft, noch over hoelang je op alleen je batterij kan gamen.

Nogmaals, het is niet zeker of Project Valerie echt wordt uitgebracht. Zie het als een proefballonnetje van Razer om de markt ervoor te verkennen. Animo voor zoiets extravagants is altijd beperkt en dat alleen al door de exorbitante prijs die je ervoor moet betalen.