Van Gerwen valt viermaal in de prijzen bij awardsdinner

Michael van Gerwen heeft op het jaarlijkse Awards Dinner vier prijzen in de wacht gesleept. De wereldkampioen werd darter van het jaar zowel bij de jury van de PDC, medespelers als de fans. Daarnaast kreeg hij een award voor beste speler van de Pro Tour, de ranking met alleen de Euro Tours en Players Championship meegeteld. 

Voor speler van het jaar waren naast Van Gerwen Gary Anderson, Peter Wright en Phil Taylor genomineerd. Van Gerwen ging er uiteindelijk met de prijs vandoor. Niet alle prijzen gingen naar de Brabander. De award voor het beste tv-optreden ging naar Phil Taylor, met zijn zege op Van Gerwen tijdens de Champions League of Darts, afgelopen september.

Ook Benito van de Pas kreeg een award. Hij is uitgeroepen tot beste jeugdspeler van de PDC. Hij werd verkozen boven Corey Cadby, Josh Payne en Chris Dobey. Van de Pas haalde de derde ronde op dit WK, won drie Players Championships en is opgeklommen tot de vijftiende plaats op de wereldranglijst. 

Ook Mensur Suljovic viel in de prijzen. Hij kreeg een award voor meest verbeterde speler. Tot slot werd John Part nog in het zonnetje gezet. De drievoudig wereldkampioen is geïntroduceerd in de Hall of Fame.