Iran blokkeert Clash of Clans in eigen land

In het immer zonnige Iran hebben ze weer eens een leuke manier gevonden om bewonertje te pesten: verbied een mobile game.

Nadat de Iraanse overheid vorig jaar al Pokémon Go wist te blokkeren uit veiligheidsoverwegingen (dit snap ik wel, die gen1-extremisten ook altijd) is het nu de beurt aan freemiumtitel Clash of Clans. Deze is namelijk onveilig bevonden voor de inwoners van Iran, en niet omdat de game je het geld uit de portemonnee kijkt.

Deze bevinding is gedaan door een panel van psychologen die overduidelijk nog nooit Manhunt, Mother Russia Bleeds of Hotline Miami hebben gespeeld. Hun conclusie was namelijk dat de game aanzet tot strijd tussen stammen en geweld. Voor de verklaring van (met dank aan Google Translate) plaatsvervangend procureur-generaal Abdolsamad Khoramabadi kun je hier klikken. Verder weet meneer Khoramabadi ook nog te vertellen dat het verbieden van deze game misschien helpt tegen gameverslaving.

Als lichtpuntje mag nog wel gemeld worden dat de game niet definitief is verbannen. Er is een mogelijkheid dat de game weer de markt op mag komen, zij het met restricties.

Waarschuwing: het onderstaande plaatje kan aanzetten tot geweld en/of stammenoorlog.

clashclanb