Vermeer terug op trainingsveld Feyenoord

Kenneth Vermeer is een stap dichter bij zijn rentree onder de lat van Feyenoord. Hij keerde maandag terug op het trainingsveld.

Vermeer werkte maandag samen met collega-keepers Brad Jones, Pär Hansson en Justin Bijlow onder leiding van keeperstrainer Khalid Benlahsen wat oefenvormen af. Warner Hahn, de andere keeper die onder contract staat bij Feyenoord, is voor een half seizoen verhuurd aan stadsgenoot Excelsior.

Vermeer werkte de afgelopen maanden aan zijn herstel in Antwerpen. De vraag is of de oud-Ajax-doelman zijn basisplek herovert bij Feyenoord, dat met vijf punten voorsprong op Ajax bovenaan staat in de Eredivisie. Brad Jones, die met het oog op de langdurige achillespeesblessure van Vermeer naar Rotterdam werd gehaald, draaide een verdienstelijke eerste seizoenshelft.

Feyenoord reist dinsdag af naar Marbella voor een zesdaags trainingskamp. Zaterdag is FSV Mainz 05 sparringspartner. Karim El Ahmadi gaat niet mee naar Marbella, hij gaat met Marokko naar de Afrika Cup. De jeugdspelers Mats Knoester, Dylan Vente en Tyrell Malacia zitten wél bij de selectie.