Robben: "Bayern was een stap terug voor mij"

Arjen Robben kende in 2009 de nodige twijfels om Real Madrid te verlaten voor Bayern München. Hij zag de transfer naar Duitsland als een stap terug. De Nederlandse vleugelspeler werd verkocht om plaats te maken voor een aantal topaankopen, zoals Cristiano Ronaldo, Kaká en Karim Benzema.

"Het was een beetje een vreemde zomer met de terugkeer van Florentino Pérez als voorzitter en met alle nieuwe aankopen", vertelde Robben tegen Fox Sports. "Cristiano Ronaldo, Kaká, Karim Benzema en Xabi Alonso kwamen allemaal voor veel geld naar Madrid."

"We kregen te horen dat de club wat geld aan me kon verdienen als ze me zouden verkopen. Maar ik wilde aanvankelijk niet vertrekken. Ik had misschien mijn beste voorbereiding ooit gekend, maar ik kreeg nog steeds geen kans, dus had ik een beslissing genomen."

"Er was contact met Bayern München, maar het was een moeilijke beslissing, de lastigste beslissing in mijn carrière. Bayern hoorde op dat moment niet bij de Europese elite, zoals wij dat nu wel horen, en het was een stap terug voor mij."

"Uiteindelijk ging ik ervoor, want de club deed alles wat in hun vermogen lag om mij aan te trekken. En de aanwezigheid van Louis van Gaal speelde uiteraard een rol. Ik ben nu een echte Bayern-man. Ik speel nu voor het achtste seizoen hier en ik ben een deel geworden van deze club."