Tottenham heeft geen kind aan Watford

Tottenham Hotspur is het nieuwe kalenderjaar uitstekend begonnen met een ruime zege bij Watford. De bezoekers gaven de thuisploeg geen enkele kans. Het werd 1-4. 

Op Vicarage Road, waar Nordin Amrabat bij Watford een basisplek had, wist de gastheer 27 minuten lang stand te houden. Daarna ging het echter snel. Dele Alli had net met een prachtig schot de lat geraakt toen Harry Kane wist te scoren op aangeven van Kieran Trippier. De 26-jarige Trippier schreef zes minuten later weer een assist op zijn naam en opnieuw was Kane de doelpuntenmaker. Heurelho Gomes had geen antwoord op de inzet van de Engelsman, die tussen twee tegenstanders door kon glippen om vervolgens af te ronden.

Nog vóór de pauze werd het al 0-3. Younes Kaboul, vroeger jarenlang speler van de Spurs, kreeg de bal niet goed weggewerkt. Alli kreeg 'm daardoor voor zijn voeten en hij haalde meteen uit. Meteen na de pauze was het opnieuw raak toen Kaboul oud-teamgenoot Kane niet kon afstoppen. De spits vond Alli, die helemaal vrij stond om te scoren.

Tottenham Hotspur nam daarna was gas terug, al kwam het nog wel een paar keer in de buurt van nog een doelpunt. Met name Son Heung-min had er één of twee kunnen maken, terwijl Gomes voorkwam dat Kane een hattrick maakte. Vincent Janssen kwam hem in het laatste kwartier aflossen, waarna Kaboul voor Watford de eer redde: 1-4.

Door de zege is Tottenham gestegen naar de derde plek in de Premier League. Het team van Mauricio Pochettino staat op doelsaldo boven Manchester City. Arsenal kan die derde plek van de Spurs later op de zondag overnemen, maar dan moet er wel worden gewonnen van Crystal Palace.