Clubicoon Achilles '29 op oudejaarsavond uit selectie gezet

Voor de 31-jarige voetballer Thijs Hendriks is de jaarwisseling een beetje zuur verlopen. Het clubicoon van eerstedivisionist Achilles '29 kreeg op oudejaarsavond een telefoontje van technisch directeur Frans Derks. De boodschap: Hendriks is per direct uit de selectie gezet.

De al twaalf jaar voor de Groesbekers spelende Hendriks moet zich maandag melden bij Jong Achilles. Een vertrek zal niet in de weg gestaan worden. Dat hij er niet blij mee was bleek uit een sarcastisch klinkende tweet: "Net gebeld door @FransDerks7 met mededeling dat Achilles'29 me per direct uit de selectie zet. 12 jaar lang ALLES gegeven. Beste wensen!", klonk het.

Derks, ook assistent-coach bij de club, heeft samen met trainer Eric Meijers nog drie spelers uit de selectie gezet. Migiel Zeller, Brian Boogers en Simon van Beers hoeven zich ook niet meer bij het eerste te melden. Na negentien wedstrijden heeft Achilles '29 het vrij kansloze aantal van vijf punten bij elkaar gespeeld, waardoor het stijf onderaan staat in de Eerste Divisie. Met de ingrepen hoopt de club nog enigszins wat van het seizoen te maken.