FOK! Wat een weer: één grote witte wattendeken

Goedemorgen! Hoewel Stephan voor een groot deel van het land gelijk had dat de zon zou doorbreken, gold dat niet voor Alkmaar. Vrijwel de hele dag hebben we in een dichte wattenwereld geleefd. In de avond gaf het KNMI nog een code geel voor bijna het hele land af vanwege aanhoudende dichte mist. 

Afgelopen nacht kon het licht vriezen hier en daar. In de ochtend heeft het noordwesten van het land mogelijk opnieuw last van (zeer) dichte mist, terwijl het zuidoostelijke deel de zon mag begroeten. In de gebieden waar de mist hardnekkig is, is het ook qua temperatuur kil; de thermometer blijft net onder of rond het vrienspunt hangen. 

Langs de noordwestkust en het zuidoosten van het land komt de thermometer wel ruim boven het vriespunt uit. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden tot zuidwesten. Aan de kust kan het wat krachtiger waaien. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:48
Zon onder: 16:35
Zonkracht: 1 / 1
 
Dit was zo'n beetje de hele dag mijn uitzicht. 

Mistig Alkmaar (Foto: DJMO)
Mistig Alkmaar (Foto: DJMO)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1924  Bewijs van Edwin Hubble voor het bestaan van sterrenstelsels buiten onze melkweg.
1947 Koning Michael van Roemenië doet afstand van de troon, onder druk van de communisten, aldus de verklaring die hij aflegt.
1990  Begin van een burgeroorlog in de hoofdstad van SomaliëMogadishu.
2006 Saddam Hoessein wordt door ophanging om 4 uur 's nachts, Nederlandse tijd, geëxecuteerd.
2013 Daags na een zelfmoordaanslag op het station, waarbij zeventien doden vielen, wordt er in de Russische stad Wolgograd opnieuw een bomaanslag gepleegd, ditmaal in een volle trolleybus tijdens de ochtendspits. Daarbij komen zeker vijftien mensen om.