Stel mishandelt tweeling 'omdat Jezus het wil'

In het Brusselse Sint-Joost-Ten-Node is een stel opgepakt vanwege het verwaarlozen en mishandelen van hun tweeling van zes jaar oud. Het zoontje moest, omdat hij zelf naar eten had gezocht in de keuken, voor straf op het ijskoude balkon staan. Die straf duurde maar liefst vijftien uur lang, van 05:00 uur tot 20:00 uur. 

De hulpdiensten kregen maandagavond een melding dat de jongen buiten bewustzijn was geraakt op het balkon. Ze troffen hem zwaar onderkoeld aan. Ook vertoonde hij, net als zijn zusje, tekenen van ondervoeding. Beide kinderen zijn overgebracht naar het ziekenhuis; het jongetje ligt op de afdeling intensieve zorg. Hij verkeert nog steeds in kritieke toestand. 

De moeder, een française, en de stiefvader van de kinderen werden dezelfde avond opgepakt en verhoord. Charles D.F., een voormalig (jeugd)profvoetballer en zoon van een Brusselse politicus, gaf gedeeltelijk toe. "Het is zo dat Jezus het wil", gaf hij als verklaring. Moeder ontkent alles. "Geen van beiden lijkt in te zien dat ze de kinderen verkeerd behandelden" aldus het Belgisch parket. 

Dat de mishandeling nu pas aan het licht kwam heeft te maken met het feit dat de kinderen en hun moeder niet in Brussel stonden ingeschreven. Ook ging de tweeling nog niet naar school.