Danny Blind hoopt op contractverlenging Oranje

Als het aan bondscoach Danny Blind ligt, zal hij ook na het WK 2018 in Rusland aanblijven als keuzeheer van Oranje, mits hij erin slaagt Oranje naar dat WK te leiden. Als dat niet zou lukken dan zou Blind zelf de handdoek in de ring gooien. 

''Dit is een heel mooie baan: je zit in de top, werkt met veel kwaliteit, ziet veel goede wedstrijden en je hebt veel vrijheid. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik me prettig voel in mijn rol.' Aldus Blind. Of Blind ook dat vertrouwen heeft van technisch directeur Hans van Breukelen is nog onduidelijk. Na de kwalificatiereeks in 2017 en na het WK 2018 volgen er evaluatiemomenten. 

De uitspraak van Blind is opmerkelijk te noemen na het onverwachts ontslag van Van der Laan, de ex-bondscoach van het vrouwenelftal, aangezien hij er wel in geslaagd is om zijn ploeg te plaatsen voor het EK. Het was een slecht optreden in de voorbereiding dat Van der Laan de das heeft omgedaan. 

Een baan als assistent bij een topclub ziet Blind ook zitten. ''Als ik stop bij Oranje wil ik als assistent bij een topclub werken, anders stop ik helemaal.''

Oranje staat momenteel tweede in de WK-kwalificatiegroep onder Frankrijk en in punten gelijk met Zweden. Groepswinst geeft een directe toegang tot het WK. Bij een tweede plaats zal Oranje zich moeten plaatsten via een play-off. Op 25 maart treedt Oranje aan in en tegen Bulgarije.