FOK! Wat een weer: Sneller oplossende mist

Goeiemorgen! Het was gisteren maar een klein wereldje op veel plaatsen. De mist was hardnekkig en loste maar heel moeizaam op.  In het noorden scheen de zon nog even, maar de nevel, mist en laaghangende bewolking trok uiteindelijk ook daar binnen. Onaangenaam koud was het daarbij met een graad of 2. 

Afgelopen nacht klaarde het hier en daar even op, maar daardoor ontstond er opnieuw mist. Waar dat niet gebeurde vroor het licht. De bedoeling is dat de mist vandaag iets sneller optrekt, maar mist brengt wel vaker verrassingen, dus helemaal 100% kan ik dat niet beloven. Ik denk wel dat op meer plaatsen de zon doorbreekt. Het is opnieuw een koude dag met maxima rond 2 graden. Er staat maar weinig wind.

Morgen is het nog een graadje frisser, maar dan wordt er drogere lucht aangevoerd, zodat de kans op mist klein is. Er zijn flinke perioden met zon en dat het wederom droog blijft zal niemand verbazen.

Rond de jaarwisseling is het overwegend droog. Pas op Nieuwjaarsdag neemt de kans op regen toe en dan wordt het ook weer zachter. De kans op sneeuw of ijs blijft vooralsnog heel klein.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:48
Zon onder: 16:35
Zonkracht: 1 / 1
 

Mistenkoud. (Foto: Step)
Het was te koud en te mistig om naar buiten te gaan, dus maar een foto vanachter glas. Mist en donker buiten. (foto:Stephan5)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1890 Het Bloedbad van Wounded Knee vindt plaats.
1916 Grigori Raspoetin wordt vermoord.
1944 De slag om Boedapest begint.
1996 Met het akkoord van vaste en duurzame vrede komt een einde aan de Gualtemalteekse burgeroorlog.
2014 Odd Iversen een Noors voetballer overlijdt.