Tokkie hapt in oor KLM-steward

Tokkie-Nederland staat weer helemaal op wereldkaart! Nadat volkszanger André Hazes in het verleden al een keertje elke schijn van beschaving liet vallen op een vlucht van Zürich naar Amsterdam, is het opnieuw een in Nederland (hoewel, Limburg...) woonachtig stel gelukt een minder goed gelukt visitekaartje af te geven.

Jonah Cayle Snow, oorspronkelijk afkomstig uit de VS en zijn vriendinnetje, de tatoeage-artiest Nikki Zeebregts, hadden het bij het inchecken op Schiphol al aan de stok met het KLM-personeel. Het stel was zo dronken als Patricia Paay op een dinsdagmiddag en mochten slechts aan boord komen onder de voorwaarde dat ze geen alcohol meer zouden innemen, Hier gingen ze mee akkoord.

Halverwege de lange vlucht kreeg het verder voorbeeldige koppel ruzie met elkaar. De gemoederen liepen dusdanig hoog op dat Nikki apart werd gezet. Niet dat dit de situatie veel beter maakte; de tattoo-koningin was dermate recalcitrant dat het luchtpersoneel haar moest bedwingen om te voorkomen dat ze medepassagiers wellicht zou verwonden.

Vriendlief liet zich inmiddels ook van zijn beste kant zien. Snow had doodleuk in het vliegtuig een sigaretje opgestoken. Het viel de flight-attendants verder op dat meneer lekker er een borreltje bij zat te drinken. Het leek erop alsof hij een flesje lekkers had meegesmokkeld in zijn handbagage.

Toen hij te horen kreeg dat hij z'n sigaret moest uitdoen, werd hij agressief en viel het personeel aan. Hij raakte in gevecht met twee KLM-medewerkers, waarbij hij een van hen in het oor beet. Nadat hij overmeesterd was kreeg hij de rest van de reis een persoonlijke begeleider naast zich, die erop moest toezien dat hij kalm zou blijven.

Snow werd meteen na de landing in San Francisco gearresteerd. De verwonde KLM-medewerker werd naar het ziekenhuis gebracht. De eerstgenoemde kan rekenen op een flinke straf. Als het echt tegenzit kan je in Californië voor een dergelijk vergrijp voor 20 jaar in de bak verdwijnen. Mocht je echt een pechdag hebben, dan maak je kans dat hier een boete bovenop komt die kan oplopen tot 250.000 dollar. Na het betalen van een borgsom van 25.000 dollar kon hij zijn weg vervolgen. In januari mag hij echter zijn lezing van het verhaal komen uitleggen aan een rechter.

Nikki komt er een stuk genadiger vanaf; zij is niet in staat van beschuldiging gesteld.