Guidetti vertrekt bij Oranje

Giovanni Guidetti vertrekt als bondscoach van de Nederlandse volleybalvrouwen. De 44-jarige Italiaan werd in september vader van een dochter en wil meer tijd doorbrengen bij zijn gezin in Instanbul, zo meldt Nevobo in een persbericht. Guidetti wordt binnenkort gepresenteerd als bondscoach van het Turkse vrouwenteam. Door Turkije te gaan coachen, kan Guidetti het hele jaar in Istanbul blijven wonen. 

Met Guidetti als bondscoach boekte Oranje twee jaar lang successen. Ze wonnen zilver op het EK, brons op de World Grand Prix en eindigden als vierde op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

“Dit was de moeilijkste beslissing die ik in mijn leven heb moeten nemen”, zegt Guidetti.“Ik verlaat een geweldig team, vol geweldige speelsters en een geweldige staf, terwijl we nog midden in een succesvolle reis zitten. De laatste twee jaar waren voor mij een ongelooflijke ervaring.”

Aanvoerster Maret Balkestein-Grothues is teleurgesteld en verrast door zijn keuze.“Het traject dat we twee jaar geleden zijn begonnen en zou lopen tot en met de Olympische Spelen van 2020, zullen we nu helaas zonder hem moeten voortzetten. Ik ben Giovanni dankbaar voor alles wat hij ons team heeft gebracht en ik wens hem veel succes met zijn carrière.”

“We betreuren, maar respecteren de keuze van Giovanni om meer tijd in de buurt van zijn jonge gezin door te willen brengen”, reageert Bram Ronnes, technisch directeur van de Nevobo.

Giovanni Guidetti kiest voor een beter betaald avontuur in Turkije. (PRO SHOTS/Action Images)
Giovanni Guidetti kiest voor een beter betaald avontuur in Turkije. (PRO SHOTS/Action Images)