Doohan: "Rossi heeft nog kans op wereldtitel"

Volgens motorsportlegende Mick Doohan heeft Valentino Rossi nog altijd kans op het behalen van een nieuwe wereldtitel. De Italiaan greep daar in 2015 nipt naast en zag teamgenoot Jorge Lorenzo de titel pakken, terwijl Marc Marquez dit jaar veel te constant was om verslagen te worden.

"Je mag Rossi nooit afschrijven", sprak vijfvoudig wereldkampioen 500cc Doohan over de inmiddels 37-jarige Italiaan. "Dit jaar werd hij nog tweede in het WK en ik denk niet dat 2015 zijn laatste kans op de titel was. Ik heb hem sinds hij de MotoGP binnen is gekomen niet zo enthousiast gezien en hoewel hij wel ouder wordt, wordt hij zeker niet langzamer", verzekert de Australiër.

"Ik heb geen idee waarom hij na twintig jaar in de sport nog zo veel ervoor blijft geven, maar het is goed voor de sport. Rossi is de reden dat mensen kaartjes kopen voor de tribunes en de TV aanzetten. Wat goed is voor Valentino, is goed voor de sport", stelt Doohan, die de overstap van Lorenzo naar Ducati een logische vindt. "Nog langer bij Yamaha blijven, met Rossi naast hem, is niet goed voor zijn carrière. Nu kan hij naar Ducati en daar een team om zichzelf bouwen, terwijl het sowieso goed is voor de sport dat er nu ook een echte topper bij Ducati rijdt."