NBA-ster regelt auto voor jonge kankerpatiënt

Ook in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA heerst de kerstgedachte op 25 december. Carmelo Anthony, een van de sterren in de NBA, zorgde voor aanvang van het duel tussen zijn New York Knicks en de Boston Celtics voor een mooie kerst voor Jarell Lana.

De 17-jarige Lana lijdt aan een zeldzame vorm van kanker en heeft al zo'n anderhalf jaar aan chemotherapie voor de kiezen gekregen. Het heeft uiteraard flink zijn tol geëist op het gezin, waarin moeder Anne bijvoorbeeld haar baan op heeft moeten zeggen om voor haar zoon te kunnen zorgen. 

In de kelder van Madison Square Garden in New York kwam er dan eindelijk wat moois voor de familie. Niemand minder dan Anthony zelf overhandigde de sleutels van een grote Kia aan Jarell, wat vooral bij diens moeder tot veel emoties leidde. Anthony heeft de auto namens zijn stichting geregeld in samenwerking met een andere stichting. 

"Dit is groter en belangrijker dan sport", vertelde Anthony. "Een gezin blij maken, een droom uit laten komen en ze een dag van blijdschap geven..daar doe je het voor."