Boxing Day - Premier League-voetbal op Tweede Kerstdag

Boxing Day: voor voetballiefhebbers een waar begrip. Boxing Day valt op Tweede Kerstdag en op deze dag wordt er in de Engelse Premier League gewoon gevoetbald.

Voor de mensen die Tweede Kerstdag niets te doen hebben en van voetbal houden is dit een goede uitkomst. Of als je wel wat te doen hebt maar geen zin hebt om bij je (schoon)familie te zitten. Hieronder volgt het speelschema voor Boxing Day.

We beginnen om 13.30 met de nummer twaalf Watford tegen de nummer zeventien Crystal Palace. De wedstrijd speelt zich af op Vicarage Road, het stadion van Watford. Voor Crystal Palace is de noodzaak van een overwinning het grootst: de club staat slechts één punt boven de degradatiezone.

Om 16.00 gaan we vrolijk verder met Arsenal dat het thuis opneemt tegen West Bromwich Albion. Arsenal staat op het moment vierde en heeft de afgelopen twee wedstrijden verloren, respectievelijk 2-1 uit tegen Manchester City en 2-1 uit tegen het Everton van Ronald Koeman. West Bromwich Albion doet het prima, het verloor de laatste wedstrijd tegen Manchester United maar staat keurig op de achtste plaats.

Ook om 16.00: Burnley tegen Middlesbrough, oftewel de nummer zestien tegen de nummer veertien. Beide teams staan niet al te ver boven de degratiezone en kunnen een overwinning dus goed gebruiken.

Chelsea neemt het in eigen huis op tegen Bournemouth. Het team van trainer Conte verkeert in bloedvorm en staat momenteel zes punten voor op de nummer twee Liverpool. Bournemouth presteert ook niet verkeerd en staat op de tiende plaats.

Leicester City, de regerend kampioen, neemt het in het King Power Stadium op tegen Ronald Koeman's Everton. Leicester won laatst knap van Manchester City (4-2) maar staat teleurstellend vijftiende en doet mee in de strijd tegen degradatie. Everton verloor door een late treffer van Sadio Mané van stadsgenoot Liverpool en zal er alles aan gaan doen om de drie punten mee te nemen, zodat ze de aansluiting met de top zes niet nog verder verliezen.

Manchester United met trainer José Mourinho neemt het op tegen degradatiekandidaat Sunderland van David Moyes. Manchester United staat momenteel zesde met dertig punten en kent geen hele geweldige eerste seizoenshelft. Sunderland heeft de punten misschien nog wel harder nodig om uit de degradatiezone te klimmen en zal zich niet zomaar gewonnen gaan geven op het altijd lastige Old Trafford.

De laatste wedstrijd die om 16.00 begint is Swansea tegen West Ham United: twee teams die allebei de nodige zorgen kennen. Swansea staat op plek negentien en heeft dringend drie punten nodig. West Ham United kent ook een teleurstellende eerste seizoenshelft en staat op plek dertien. De ploeg van Slaven Bilic zal flink aan de bak moeten om de drie punten mee te nemen naar Londen.

Om 18.30 hebben we nog één wedstrijd en dat is Hull City, de nummer laatst op de ranglijst, tegen het Manchester City van Pep Guardiola. Manchester City staat momenteel derde maar lijkt toch niet optimaal te presteren. Er gaat het nodige mis en trainer Guardiola zal zeker gebrand zijn op het behalen van de volle drie punten tegen de degradatiekandidaat.