FOK! Wat een weer: droge kerstavond

Goedemorgen!

De afgelopen dag was het best nog wel aardig weer, maar de afgelopen avond is het gaan regenen en ook fors gaan waaien met windstoten tot 75-80 km per uur, langs de noordwestkust en aan de Wadden werd zelfs 90 km per uur gehaald.

De regen heeft ons land gelukkig wel weer verlaten richting Duitsland en dus klaarde het vanuit het westen weer op. De wind nam ook weer wat af in kracht.

Vandaag wordt het wisselend bewolkt met af en toe zon. Op de meeste plaatsen blijft het droog en de middagtemperatuur ligt rond de 8 graden. De wind komt uit west tot zuidwest en neemt in de middag weer toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

Tijdens de kerstdagen blijft het zacht met veel wind. Af en toe wat regen, maar ook droge perioden. Vanaf dinsdag kouder maar wel droog met af en toe zon en in de nacht en ochtend kans op mist.

Prettige kerstdagen!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:47
Zon onder: 16:32
Zonkracht: 1 / 1
 

Sneeuw op 25 december 2010 (Foto: qltel)
Sneeuw op 25 december 2010 (Foto: qltel)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1800 Moordaanslag op Napoleon. Een bom ontploft naast zijn rijtuig als hij op weg is naar de opera.
1818 Stille Nacht, gecomponeerd door Franz Gruber, wordt voor het eerst uitgevoerd.
1925 Benito Mussolini krijgt alle macht in Italië.
1979 Eerste lancering van de Europese raket Ariane 1.
2005 Opening van Plopsa Indoor Hasselt in Hasselt. Het is het tweede Plopsa-park.