Kritiek op Wilders om bebloede Merkel

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en D66-leider Alexander Pechtold hebben kritiek geuit op PVV-leider Geert Wilders die een foto op Twitter had geplaatst van bondskanselier Angela Merkel met bloed aan haar handen en op haar gezicht. Volgens Asscher moeten de gedachten uitgaan naar de slachtoffers van de aanslag in Berlijn en 'niet naar mensen die proberen te provoceren, zoals de heer Wilders doet'.

"Deze tijd vraagt erom om er alles aan te doen om te zorgen dat we Nederland veilig houden. Deze tijd vraagt er natuurlijk niet om te proberen politiek te profiteren van zo'n afschuwelijke misdaad", aldus Asscher.

Pechtold spreekt van een 'ranzige poging politiek gewin te halen over de rug van slachtoffers van een laffe terreurdaad'.

Wilders plaatste de foto dinsdag na de aanslag met een vrachtwagen maandag op een kerstmarkt in Berlijn. "Merkel, Rutte en alle andere laffe regeringsleiders hebben met hun opengrenzenpolitiek de asieltsunami en islamterreur binnengelaten", twitterde de PVV-leider ook.