Gerard Ekdom weer in de race voor RadioRing

Gerard Ekdom maakt wederom kans op de Gouden RadioRing. Zijn ochtendshow op NPO Radio 2, Ekdom in de Ochtend, is de tweede genomineerde die bekend is gemaakt.

Ekdom kreeg het nieuws dinsdagochtend in zijn eigen show te horen. "Dat meen je toch niet. Dat is toch niet te geloven. Lieve luisteraars, ongelooflijk. Ik ben helemaal in de war", reageerde de dj.

Voor Ekdom is het al de zesde keer dat hij genomineerd is voor de RadioRing. Driemaal gebeurde dat met Ekstra Weekend in 2009, 2010 en 2011, eenmaal met Arbeidsvitaminen (2010) en in 2012 met Effe Ekdom. In 2011 en 2012 won Ekdom de ring. De dj heeft ook al twee Zilveren Radiosterren op de schoorsteenmantel staan. Dit jaar is hij opnieuw in de race, voor het negende jaar op rij.

Haandrikman
Ekdom in de Ochtend neemt het in ieder geval op tegen het Radio 2-programma Helemaal Haandrikman. De derde genomineerde wordt op een later moment bekendgemaakt.

De Zilveren Radiosterren en de Gouden RadioRing worden uitgereikt tijdens de elfde editie van het RadioGala, dat op donderdag 19 januari plaatsvindt. Dan worden ook de Marconi Awards, de vakjuryprijzen, uitgereikt.

Gerard Ekdom weer in de race voor RadioRing
Gerard Ekdom weer in de race voor RadioRing (Foto: BuzzE)