FOK! Wat een weer: Géén witte kerst

Welkom! Er valt eindelijk weer eens wat te vertellen. Er komt na een lange saaie tijd weer wat ruring op de weerkaarten. Dit wil echter ook zeggen dat een witte kerst er dit jaar niet gaat komen. Juist deze periode gaat een actieve depressie zich met ons weer bemoeien. Dat begint al vanaf morgen.

De kwade genius komt boven IJsland te liggen en de kerndruk zakt tot ongeveer 943 hPa, en dat is bijzonder laag. Toch zie je dit verschijnsel wel vaker in de winter en wisselvallig weer is in onze streken meer regel dan uitzondering. De koude lucht blijft hierdoor dan ook vér ten oosten van ons land. 

Vandaag is er nog niets aan de hand. Er zijn flinke zonnige perioden en het blijft overal droog. Alleen in het noorden komen nog wolkenvelden voor, maar ik denk dat de zon zich daar vanmiddag ook wel af en toe laat zien. Het is met 3 graden wel een frisse dag. Het beetje wind wat er staat komt uit het oosten.

Morgen gaat het regenen en lopen de temperaturen alweer op.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:48
Zon onder: 16:29
Zonkracht: 1 / 1
 
Kaufhaus des Westens in Berlijn in december 2008 (Foto: qltel)
Kaufhaus des Westens in Berlijn in december 2008 (Foto: qltel)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1924 Adolf Hitler wordt vrijgelaten. Tijdens zijn gevangenschap heeft hij het eerste deel van 'Mein Kampf' geschreven.
1960 De Duitse justitie arresteert Richard Baer. Ex-commandant van Auschwitz.
1973 De Spaanse premier Luis Carrero Blanco komt in Madrid om het leven bij een bomaanslag, gepleegd door vier ETA terroristen.
1989 Begin van de Amerikaanse interventie in Panama.
2009 De Amerikaanse actrice Brittany Murphy overlijdt op slechts 32-jarige leeftijd.