Brands verwacht totaal andere opzet Eredivisie

Marcel Brands is voorstander van het plan om de huidige opzet van de Eredivisie te veranderen. Volgens hem wordt de competitie dan sterker.

"In mei speelt alleen nog de nacompetitie voor promotie/degradatie en wie het laatste voorrondeticket van de Europa League krijgt. In deze maand kun je veel beter nog om de hoofdprijzen voetballen", stelt de technisch directeur van PSV in het magazine van de supportersvereniging van de club.

Brands noemt de competitieopzet van België als voorbeeld. "De topclubs spelen daar vaker tegen elkaar door de kampioenscompetitie in het voorjaar. Wat ook eerlijk is: als je in de herfst in de competitie punten verliest na een Europees duel, worden die in de eindfase gehalveerd. Zo heb je daar een eerlijke uitgangspositie voor alle topteams uit de Belgische competitie."

Volgens de directeur is de Jupiler Pro League daardoor aantrekkelijker geworden voor de neutrale toeschouwer. "De sterkste clubs tegen elkaar geeft gewoon méér competitie. Daar wordt nu in het platform serieus over gesproken en ik denk dat we in 2018 in een andere competitie spelen."