Vandoorne wil met Verstappen om overwinningen strijden

Stoffel Vandoorne rijdt volgend jaar zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 en zal uitkomen voor het team van McLaren. De Belg wordt veelvuldig vergeleken met Max Verstappen, iets wat hem niet afschrikt. Vandoorne heeft aangegeven uit te kijken naar het duel tussen hem en de jonge Nederlander.

"Ik vind het niet gek dat ik met Verstappen vergeleken word, we zijn echter compleet verschillend", reageert de McLaren-coureur. "We hebben verschillende karakters. Hopelijk kunnen we samen voor de overwinningen strijden, iets waar veel autosportliefhebbers naar uitkijken. Ik heb er zin in om het gevecht aan te gaan."

McLaren zal komende seizoen een grote stap voorwaarts moeten zetten om vooraan mee te kunnen strijden. De Belg is optimistisch gestemd dat zijn renstal in de toekomst weer een winnend team gaat worden: "Of ik met Max het duel kan aangaan zal afhangen van de auto. Waarschijnlijk zal die nog niet goed genoeg zijn, maar we zullen grote stappen vooruit zetten. Het ziet er positief uit voor volgend seizoen."

"Ik hoop dat ik op een dag de wereldtitel kan winnen", gaat de ambitieuze Vandoorne verder. "Ik heb in mijn carrière veel wedstrijden en kampioenschappen gewonnen. Als alles op zijn plek valt, moet het ook in de Formule 1 lukken. Dat is alleen moeilijk te voorspellen, want het hangt van veel factoren af. Je moet over talent beschikken, maar ook een beetje geluk hebben met de auto en tijdens het seizoen. Anders word je geen wereldkampioen."

Vandoorne wil met Verstappen om overwinningen strijden (ProShots/Zuma Sports Wire)
Vandoorne wil met Verstappen om overwinningen strijden (ProShots/Zuma Sports Wire)