Adele wint weer twee BBC Music Awards

Adele was niet aanwezig, maar viel toch tweemaal in de prijzen. Maandagavond won ze de BBC Music Award voor beste album en beste lied. "Het spijt me dat ik er niet ben", liet ze weten vanuit Los Angeles, waar ze vakantie viert.

Robbie Williams nam Adeles prijzen in ontvangst. "Hello, it's me", grapte de zanger met een knipoog naar de eerste zinnen van Adeles comebacksingle Hello, waarmee ze in de prijzen viel. Robbie prees 25, Adeles album waarvoor ze haar tweede BBC Music Award van de avond kreeg. Hij noemde haar ook een geweldige moeder. "De hardst werkende moeder in de showbusiness."

Adele was niet de enige winnaar die niet bij de uitreiking was. Ook Coldplay, uitgeroepen artiest van het jaar, liet verstek gaan. Vanuit Australië liet Chris Martin weten het jammer te vinden er niet bij te kunnen zijn. "We houden van jullie en zijn jullie erg dankbaar. Tot snel."

Persoonlijk
Eén winnaar was wel aanwezig. The 1975 kon de prijs voor beste optreden op BBC Radio 1 persoonlijk in ontvangst nemen. De boyband mocht de avond openen met een optreden. Ook onder anderen John Legend en Emeli Sandé traden op. Robbie Williams sloot de avond af.

Adele viel ook vorig jaar twee keer in de prijzen. Ook toen woonde ze de uitreiking van de BBC Music Awards niet bij. De muziekprijzen van de Britse radio- en tv-zender werden dit jaar voor de derde keer uitgedeeld.

Adele wint weer twee BBC Music Awards
Adele wint weer twee BBC Music Awards (Foto: BuzzE)